Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

"Χάρτη" ραδιενέργειας δημιουργεί το RDTN.org


Το site RDTN.org βασίζεται στη δυναμική του Internet και τον εθελοντισμό των πολιτών για να συλλέξει και δημοσιεύσει πληροφορίες για τη διαμόρφωση των επιπέδων ραδιενέργειας ανά περιοχή, συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο τον ιαπωνικό κρατικό μηχανισμό. Καλεί, λοιπόν, όποιον θέλει ...





...>και μπορεί να προμηθευτεί έναν μετρητή ραδιενέργειας, να κάνει μέτρηση στην περιοχή του και να δημοσιεύσει το αποτέλεσμα της μέτρησης στο site, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας ενημερωμένος χάρτης επικινδυνότητας.


Πολύ καλή ιδέα, όμως σκοντάφτει ελαφρά στο ότι οι συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας είναι κάπως ακριβές για τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Πάντως, μια ματιά στον χάρτη επικινδυνότητας του site RDTN, με τις μετρήσεις όπως διαμορφώνονται σήμερα, αποδεικνύει την αυξημένη παρουσία ακτινοβολίας Γάμμα σε πολλές περιοχές ακόμα και κοντά στο Τόκυο, τιμές αρκετά αυξημένες σε σχέση με τις μετρήσεις που πάρθηκαν μόλις πριν ένα πενθήμερο (πίνακας) και δεκάδες φορές αυξημένες σε σχέση με τις τιμές που θεωρούνται φυσιολογικές.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...