Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αποζημίωση μαμούθ ζητάνε οι δισκογραφικές από το Limewire


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκατρείς (13) δισκογραφικές εταιρίες τις Αμερικής προσπαθούν να μηνύσουν την δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων “LimeWire” για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Οι δισκογραφικές επικαλούμενες το άρθρο 504c1 του Αμερικάνικου ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε περιπτώσεις πνευματικών δικαιωμάτων, επιδιώκουν να αποσπάσουν από το LimeWire αποζημίωση ύψους 75 τρις δολαρίων!

Οι δισκογραφικές φαίνεται πως έχουν βαλθεί να βγάλουν μια και καλή από την μέση το LimeWire καθώς δηλώνουν πως η ζημιά που τους έχει επιφέρει η υπηρεσία ανέρχεται μεταξύ 400 δις με 75 τρις δολάρια. Προσπαθούν να αποσπάσουν από την εταιρία ένα τόσο μεγάλο ποσό εκμεταλλευόμενες ένα παράθυρο του νόμου που επιτρέπει τον μηνυτή να ζητήσει αποζημίωση για κάθε μια από τις φορές που το προϊόν του αντιγράφηκε χωρίς νόμιμη άδεια. Αυτό στέκει όταν μιλάμε για περιπτώσεις μικρής κλίμακας αλλά όταν πρόκειται για μια υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων με χιλιάδες χρήστες να κατεβάζουν ταυτόχρονα το ίδιο αρχείο, άρα και να παραβιάζουν τον ίδιο νόμο, τότε όντως το ποσό που ζητάνε μπορεί να φτάσει τα τρισεκατομμύρια.

Ωστόσο η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει, θα λέγαμε, μια πιο λογική άποψη επί του θέματος. Η While Wood λοιπόν, πιστεύει ότι αν γίνει πλήρης εφαρμογή αυτού του νόμου το ποσό που τελικά θα εκδικαστεί θα υπερβαίνει όλα τα κέρδη της μουσική βιομηχανίας από την εποχή που ο Edison εφηύρε το γραμμόφωνο το 1877! Ποσό φυσικά παράλογο και εξωφρενικό, το οποίο δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Έτσι, πρότεινε να υπολογίσουν τη ζημία χρεώνοντας μία παράβαση για κάθε προϊόν που αντιγράφηκε. Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της δίκης που θα ξεκινήσει στις 2 Μαΐου για να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Και για να καταλάβουμε λίγο για τι ποσό μιλάμε, δείτε το παρακάτω βίντεο που αναφέρεται σε μόλις 1 τρις δολάρια…




πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...