Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το BlackBerry PlayBook θα «τρέχει» εφαρμογές Android


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έτσι σήμερα η RIM ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο tablet, το BlackBerry PlayBook, θα μπορεί να «τρέχει» από το καλοκαίρι εφαρμογές Android αν και στηρίζεται στην QNX πλατφόρμα !!


Η διαδικασία για να τρέξει μια Android εφαρμογή στο PlayBook προϋποθέτει ότι ο κατασκευαστής της θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ειδικό λογισμικό που θα διαθέσει δωρεάν η RIM έτσι ώστε να γίνει μια τυπική μετατροπή σε μορφή συμβατή με το BlackBerry App World, το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας. Μόλις ανέβει εκεί, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη προς κατέβασμα από όλους τους κατόχους PlayBook tablet και μόνο από εκεί αφού δεν θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το Android Market. Η εκτέλεση της εφαρμογής ή του παιχνιδιού θα γίνεται μέσω ενός app player ενώ ένας δεύτερος app player θα επιτρέπει την εκτέλεση BlackBerry εφαρμογών java.

Το BlackBerry PlayBook το οποίο είδαμε από κοντά πριν ένα μήνα, θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά ενώ η Ευρωπαική του κυκλοφορία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.





πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...