Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση των Anonymous στην HBGary Federal


Η HBGary Federal είναι μια εταιρεία η οποία βοηθά τις κυβερνητικές αρχές να εντοπίσουν τους επιτιθέμενους στο διαδίκτυο που έχουν παραβιάσει τα πληροφοριακά συστήματα επιχειρήσεων, οι οποίες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το Wikileaks.
Η πιο γνωστή ομάδα hackers είναι εκείνη με την ονομασία Anonymous, γνωστή για πρόσφατες επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες της Αιγύπτου και άλλες παλαιότερες σε MasterCard και Visa. Τον τελευταίο μήνα οι αρχές της Αγγλίας και των Η.Π.Α. έχουν κινηθεί ενάντια σε 45 ύποπτα άτομα και …






...παράλληλα η Financial Times, αναφέρει σε άρθρο ότι ο υπεύθυνος ασφάλειας στην HBGary Federal, Aaron Barr έχει εντοπίσει τα στοιχεία των αρχηγών των Anonymous μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Για αντίποινα οι Anonymous επιτέθηκαν στο δίκτυο της εταιρείας και στο αρχείο των e-mails, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στην οποία ανήρτησαν ένα μήνυμα όπου διέψευσαν τα στοιχεία που διέθετε ο Aaron Barr. Συγκεκριμένα:
“We’ve seen your internal documents, all of them, and do you know what we did? We laughed. Most of the information you’ve ‘extracted’ is publicly available via our IRC networks,”
“The personal details of Anonymous ‘members’ you think you’ve acquired are, quite simply, nonsense. So why can’t you sell this information to the FBI like you intended? Because we’re going to give it to them for free.”

Επιπλέον οι Anonymous παραβίασαν πολλούς λογαριασμούς Twitter των υπαλλήλων της HBGary Federal, δημοσιεύοντας προσβλητικό περιεχόμενο και προσωπικές πληροφορίες τους.

Οι μέθοδοι που ακολούθησαν οι Anonymous δεν ήταν μόνο τεχνικές, αλλά χρησιμοποίησαν επίσης και μεθόδους κοινωνικής μηχανικής όπου κατάφεραν να ξεγελάσουν τον διαχειριστή του δικτύου.

Αρχικά οι Anonymous επιτέθηκαν σε έναν αδύναμο server της HBGary, που το χρησιμοποιούσαν για τεχνική υποστήριξη και μέσω αυτού κατάφεραν να κλέψουν και τα διαπιστευτήρια του Aaron Barr και να παραβιάσουν τα e-mails του.
Το μεγάλο λάθος όμως των Anonymous ήταν ότι διέπραξαν ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς δημοσίευσαν σε ιστοσελίδες Torrent επιχειρησιακά δεδομένα και στοιχεία τα οποία μπορεί να στοιχίσουν μια περιουσία για την HBGary.
Τέλος όπως θα μπορούσαν να καταλάβουν και από τα e-mail που έκλεψαν, ο Aaron Barr δεν σκόπευε να δημοσιεύσει τα ονόματά τους, όμως ξεπέρασαν τα όρια. Τώρα πλέον διαπράττουν ηλεκτρονικό έγκλημα δήλωσε εκπρόσωπος εταιρείας ασφάλειας που συνεργαζόταν με την HBGary.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...