Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κίνα: Σειρά για απαγόρευση παίρνει το Skype


Σύμφωνα με την κινεζική People’s Daily, το Skype και όλες οι άλλες υπηρεσίες συνδιαλέξεων μέσω internet, εκτός από εκείνες που ανήκουν στην κινεζική κυβέρνηση, θα κριθούν ως παράνομες.
Εάν οι ισχυρισμοί αληθεύουν, το Skype θα αποτελέσει τον τελευταίο πάροχο υπηρεσιών που θα καταργηθεί από μια αρκετά μεγάλη λίστα αμερικάνικων εταιρειών όπως Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, Bing, Hotmail, WordPress, Foursquare και TwitPic μεταξύ άλλων.

Ο καθηγητής Kan Kaili του πανεπιστημίου της Κίνας του τμήματος τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να σταματήσει την παροχή υπηρεσιών στην Κίνα, αφού οι κινέζοι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν το Skype και παρόμοια προγράμματα από ιστοσελίδες εκτός Κίνας.

“Είναι σχεδόν αδύνατο να διακόψουν τη λειτουργία του Skype στην Κίνα” δήλωσε ο Kan Kaili “το Skype κατέχει ηγετική θέση στη διαδικτυακή επικοινωνία αλλά μην ξεχνάμε και το MSN και το Gmail Talk. Ακόμη και τα παιδιά κινέζων αξιωματούχων που σπουδάζουν στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κατά κόρον τέτοιου είδους υπηρεσίες για να επικοινωνούν με τους δικούς τους επομένως θα είναι αρκετά δύσκολο να διακοπούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες. Ακόμη και αν παρθούν ακραία μέτρα, οι χρήστες θα βρουν και πάλι τρόπο να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές”.

Αναμένουμε ακόμη τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα. Το σίγουρο είναι ότι δε θα είναι καθόλου εύκολο για καμία κυβέρνηση να ανακάμψει υπηρεσίες τέτοιου εύρους αμφισβητώντας τόσο την παντοδυναμία όσο και την ελευθερία του παγκόσμιου ιστού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...