Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Έτοιμος για εκτόξευση ο Ka-Sat


Η Ευρώπη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει τον δεύτερο δορυφόρο της,που θα παρέχει ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Ο έξι-τόνων Ka-Sat θα βρίσκεται στην κορυφή ενός πυραύλου Proton που θα εκτοξευτεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, σε μία πτήση που αναμένεται να διαρκέσει εννέα ώρες και 12 λεπτά.Υπολογίζεται ότι δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από αυτές τις συνδέσεις σε αξιοπρεπείς ταχύτητες που θα φτάνουν μέχρι και τα 10Mbps.
Η εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο είναι προγραμματισμένη για τις 03:51 τοπική ώρα, την Δευτέρα (21:51 GMT την Κυριακή).
Το διαστημικό σκάφος θα ακολουθεί την τροχιά του δορυφόρου Hylas-1. Ο δορυφόρος αυτός, που λειτουργεί από την Avanti Communications του Λονδίνου, ξεκίνησε την τροχιά του μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο Ka-Sat, ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερος, και έχει μια θεωρητική ικανότητα να εξυπηρετήσει έως και δύο εκατομμύρια νοικοκυριά σε σύγκριση με τα 300.000 που εξυπηρετεί ο Hylas-1,
και θα τοποθετηθεί περίπου 36.000 χιλιόμετρα πάνω από τον Ισημερινό, εννέα μοίρες ανατολικά.
Οι τελικές δοκιμές του διαστημικού σκάφους πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο της Astrium στην Τουλούζη της Γαλλίας, πριν από την μετάβασή του για την διαδικασία εκτόξευσης στο Μπαϊκονούρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...