Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

how-to :Πώς να μπείτε σε ασφαλή λειτουργία.


Κατά καιρούς παρουσιάζεται κάποιο μικροπρόβλημα στον υπολογιστή μας και όταν καλέσουμε τον τεχνικό ή κάποιον απο τη μηχανογράφηση της εταιρίας που δουλεύουμε, μάς ζητάει να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία στα windows. Η αλήθεια είναι πως μπαίνοντας σε ασφαλή λειτουργία (Safe Mode) όντως κάποια προβλήματα διορθώνονται. Μη σκεφτούμε βέβαια πως ακόμα και τα σοβαρά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν μπαίνοντας σε safe mode... Παρακάτω θα αναφέρουμε απλά πώς μπορούμε να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία και τίποτε περισσότερο.




Το χρονικό σημείο που θα πρέπει να δώσουμε την εντολή για να μας εμφανιστεί το μενού ώστε να επιλέξουμε να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία , είναι λίγο μετά την εκκίνηση του υπολογιστή και λίγο πριν φορτώσουν τα Windows.Έτσι λοιπόν, αφού ανάψουμε το PC μας και αφού γίνει η μέτρηση της μνήμης, θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο F8 τουλάχιστον μια φορά για να εμφανιστεί το μενού που φαίνεται στην εικόνα.

Μόλις εμφανιστεί το μενού αυτό , το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε με τα βελάκια του πληκτρολογίου επάνω στην επιλογή "Safe Mode" ή "Ασφαλής Λειτουργία" και απλά να πατήσουμε Enter. Αυτό ήταν! Σε λίγο θα έχουμε μπεί στα Windows σε ασφαλή λειτουργία.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Επειδή σε ορισμένα PC κατά την εκκίνηση δεν εμφανίζεται η καταμέτρηση της μνήμης , ίσως χρειαστεί, αφού πατήσουμε το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή, να πατήσουμε 3-4 φορές το πλήκτρο F8 ώστε να σιγουρευτούμε οτι πήρε την εντολή για να εμφανίσει το μενού.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...