Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Το CityVille Γίνεται Το Νούμερο Ένα Παιχνίδι Στο Facebook


Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του, το CityVille της Zygna έχει γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι στον κόσμο. Σύμφωνα με το AppData, το CityVille έφθασε τους 61,7 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, και με αυτό, το παιχνίδι εκθρονίζει το φαινόμενο των κοινωνικών παιχνιδιών FarmVille από το θρόνο του.Αυτό δίνει στη Zygna συνολικά 261 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, μια πραγματικότητα καθόλου ευκαταφρόνητη. Ωστόσο, παρά την φετινή κυριαρχία στα κοινωνικά παιχνίδια, η πρόκληση για τη Zygna είναι η συνέχιση της τεράστιας επιτυχίας του FarmVille και να αποδείξει ότι το παιχνίδι δεν ήταν απλά μια μεμονωμένη επιτυχία. Για να περιπλέξει τα πράγματα, την άνοιξη το Facebook άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των ειδοποιήσεων σε μια προσπάθεια να μειώσει το spam. Αλλά οι προγραμματιστές των παιχνιδιών διαμαρτυρήθηκαν, κίνηση που περιόρισε τη δυναμική εξάπλωσης των κοινωνικών παιχνιδιών.

Αυτή η αλλαγή δε φάνηκε να σταματάει το CityVille καθόλου, καθώς ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου και συνέχισε με ένα εκπληκτικό ρυθμό υιοθέτησης. Το παιχνίδι είναι τύπου SimCity, δηλαδή κάτι σαν προσομοίωση πόλης. Όπως και με άλλα παιχνίδια αυτού του είδους, το CityVille είναι πολύ κοινωνικό και μπορείτε να χτίσετε καταστήματα, και να λειτουργήσετε franchise φίλων σας σε άλλες πόλεις. Και όπως με πολλά κοινωνικά παιχνίδια, αυτού του είδους αλληλεπίδρασης και υποχρέωσης μπορεί να γίνει αρκετά "εθιστική".

Όπως όλα τα παιχνίδια της Zygna, το CityVille είναι δωρεάν, αλλά οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν πραγματικά λεφτά σε εικονικά αγαθά για να αναβαθμίσουν το παιχνίδι τους. Εκτιμάται ότι η Zygna είχει έσοδα της τάξεως μεταξύ $500 και $700 εκατομμύρια για τη φετινή χρονιά από την πώληση εικονικών αγαθών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...