Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

«Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον»: τέλη Ιανουαρίου η εξαγγελία του προγράμματος


Η εξαγγελία του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον» αναβάλλεται για το τέλος Ιανουαρίου του 2011, ώστε να τρέξει ομαλότερα και σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», το ζήτημα τέθηκε από τραπεζικούς φορείς που θεώρησαν ότι ο αριθμός των ενεργειακών επιθεωρητών του ΥΠΕΚΑ την παρούσα στιγμή, δεν εξασφαλίζει την εύρυθμη απόδοση του προγράμματος για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη «το ΥΠΕΚΑ πιστοποιεί περί τους 200 προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές κτηρίων και λεβήτων μηνιαίως, ώστε τον Ιούνιο να διαθέτει περισσότερους από 1000 επιθεωρητές».

Με το ρυθμό αυτό και δεδομένου ότι η κατάθεση και η έγκριση των αιτήσεων θα απαιτήσει ένα τετράμηνο, από την εξαγγελία του προγράμματος, υπολογίζεται ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν προς τα μέσα Ιουνίου.

Επίσης, το ΥΠΕΚΑ έδωσε παράταση στην υποχρέωση του ενεργειακού Πιστοποιητικού στις μισθώσεις ακινήτων μικρότερων των 50 τμ.

Το ΚΑΠΕ υπολογίζει ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο συμφωνιών με την αγορά, για την παροχή εκπτώσεων σε υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον».

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από τρία εκατ. παρεμβάσεις, σε κτήρια τα επόμενα 10 χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...