Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

“SOS” Microsoft για spam emails που ζητάνε στοιχεία


Προειδοποίηση ασφαλείας από την εταιρεία

Την ιδιαίτερη προσοχή των χρηστών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σχετικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam emails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ζητά η εταιρεία Microsoft μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αποτελεί email με θέμα «MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC», το οποίο περιλαμβάνει<…>

επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα την Microsoft. Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο email αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Η επιστολή φέρει λογότυπο της εταιρίας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Τέλος, οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...