Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ετοιμάζει ψηφιακό περιοδικό για το iPad


Οι υπολογιστές-ταμπλέτες θα μπορούσαν να γίνουν σανίδα σωτηρίας για τα έντυπα ΜΜΕ: Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον μεγαλοεκδότη Ρούπερτ Μέρντοχ να ετοιμάζει σκανδαλοθηρική εφημερίδα ειδικά για το iPad, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον του ομίλου Virgin ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια ενός περιοδικού στην ταμπλέτα της Apple.Οι υπολογιστές-ταμπλέτες θα μπορούσαν να γίνουν σανίδα σωτηρίας για τα έντυπα ΜΜΕ: Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον μεγαλοεκδότη Ρούπερτ Μέρντοχ να ετοιμάζει σκανδαλοθηρική εφημερίδα ειδικά για το iPad, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον του ομίλου Virgin ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια ενός περιοδικού στην ταμπλέτα της Apple.

Όπως αναφέρει το AFP, το σχέδιο του Βρετανού δισεκατομμυριούχου αποκαλύφθηκε από τις προσκλήσεις που έστειλε σε δημοσιογράφους για την παρουσίαση του περιοδικού, το οποίο θα ονομάζεται «Project».

Η ύλη του θα περιλαμβάνει θέματα ψυχαγωγίας, ταξιδιών, επιχειρήσεων, design και πολιτισμού.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν το Project θα διανέμεται στους επιβάτες της Virgin Atlantic, η οποία ανήκει στον Μπράνσον περίπου κατά το ήμισυ. Τα αεροπλάνα της εταιρείας προσφέρουν σήμερα ανέσεις όπως πρίζες δίπλα στα καθίσματα και ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η είδηση για το εγχείρημα του σερ Μπράνσον έρχονται λίγες ημέρες έπειτα από συνέντευξη του Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού ομίλου News Corp, στην οποία παραδέχτηκε ότι ετοιμάζει ένα νέο ταμπλόιντ ειδικά για τις φορητές συσκευές της Apple.

Νωρίτερα φέτος, ο 79χρονος μεγιστάνας των ΜΜΕ είχε δηλώσει ότι οι συνδρομητικές ψηφιακές εκδόσεις είναι η μόνη βιώσιμη λύση σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται δραματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...