Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Θερμό επεισόδιο λόγω λάθους του Google maps !!!


Θερμό επεισόδιο συνέβη ανάμεσα στη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα, που αμφότερες διεκδικούν το νησί Καλέρο, λόγω λάθους της υπηρεσίας Google Maps, που ανέφερε κατά λάθος ότι το νησί ανήκε στη Νικαράγουα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της χώρας, να στείλει στρατεύματα στο σημείο.



Η κυβέρνηση της Νικαράγουα παρότι παραδέχτηκε ότι κατέλαβε την περιοχή μόνο και μόνο επειδή η ιστοσελίδα “έδειχνε” το νησί εντός των ορίων της, αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της νικαραγουανής κυβέρνησης, Χάιµε Μοράλες Καράτσο, απέρριψε την απαίτηση της Κόστα Ρίκα να αποσυρθούν 50 στρατιώτες της από το νησί Καλέρο, στις ακτές του Ατλαντικού. “Δεν µπορούµε να εισβάλουµε στη δική µας περιοχή”, είπε.

Τα δύο κράτη της Κεντρικής Αµερικής διεκδικούν το νησί εδώ και δύο αιώνες και η Κόστα Ρίκα ζήτησε την παρέµβαση του Οργανισµού Αµερικανικών Κρατών, ο γ.γ. του οποίου επισκέφθηκε και τις δύο χώρες την περασµένη εβδοµάδα και πέταξε πάνω από το νησί.

Η ιστοσελίδα Google αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και ζήτησε συγγνώµη, όµως µέχρι να γίνει αυτό η Νικαράγουα είχε στείλει τα στρατεύµατά της στο νησί και η Κόστα Ρίκα, που διέλυσε τον στρατό της το 1948, έστειλε σε µια κοντινή πόλη περίπου 70 αστυνοµικούς.

Εν τω μεταξύ, το Google Maps ενεπλάκη και σε µια άλλη εδαφική διαφορά αυτή την εβδοµάδα, όταν αποδείχθηκε ότι έδειξε, πως ένα µικρό ισπανικό νησί έξω από τις ακτές του Μαρόκου ανήκει στην αφρικανική χώρα.

Οµως το νησί όπου υπάρχουν µόνο κατσίκες και το οποίο οι Ισπανοί αποκαλούν "Περεθίλ" και οι Μαροκινοί "Λεϊλά", παρ’ ότι απέχει µόλις µερικές εκατοντάδες µέτρα από τις µαροκινές αρχές, ανήκει στην Ισπανία εδώ και αιώνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...