Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ερωτώμενος ποια είναι η αντίληψή του για το μέλλον της τεχνολογίας στην υγεία ο Gates δήλωσε ότι αυτό ανήκει στα ρομπότ.


Η «κινητή» τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας με φθηνά διαγνωστικά εργαλεία, όπως υπενθυμίσεις στους ασθενείς καθώς και αποτελεσματικά ανοσοποιητικά προγράμματα, δήλωνε πρόσφατα ο ιδρυτής της Microsoft Βill Gates.

«Το κινητό τηλέφωνο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για πολλά πράγματα», σχολίασε ο Gates σε σύνοδο που αφορούσε ηλεκτρονικές εφαρμογές για την υγεία. Δια μέσου του ιδρύματός του «Bill and Melinda Gates Foundation», ο Gates θέλει να προσεγγίσει με αξιοπρέπεια αυτό το ζήτημα καθώς όπως επανειλημμένα έχει τονίσει πολλά μέρη στον κόσμο δεν έχουν Ιντερνετ.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση των συστημάτων υγείας με τους επαγγελματίες γιατρούς, νοσηλευτές κλπ να παρίστανται δια μέσου του κινητού τους στο πλευρό του ασθενή· μπορούν μάλιστα να δίνουν συμβουλές σ’ ένα κέντρο υγείας που δεν έχει πλήρως εκπαιδευμένους νοσηλευτές», έλεγε χαρακτηριστικά ο Gates.

Ερωτώμενος ποια είναι η αντίληψή του για το μέλλον της τεχνολογίας στην υγεία ο Gates δήλωσε ότι αυτό ανήκει στα ρομπότ. «Σε μια καισαρική τομή για παράδειγμα, αναγκαία σε διάφορες καταστάσεις όπως έχει αποδειχθεί, χρειάζεται ένα ορισμένο επίπεδο εμπειρίας και ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Αν καταφέρουμε να έχουμε ένα ρομπότ που είναι σχετικά φθηνό, τότε είμαστε αντιμέτωποι με μια θετική εξέλιξη». «Ένα ρομπότ θα μπορούσε να ‘εκπαιδευτεί’ στο να σηκώσει και να μεταφέρει έναν ασθενή», συμπλήρωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...