Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ιός-πρόσκληση για τα Νόμπελ Ειρήνης!


Νέος ιός κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ''μεταμφιεσμένος'' σε πρόσκληση, για την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης!

Η ψεύτικη πρόσκληση, εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, και περιέχει ιό που μπορεί να μολύνει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, προειδοποιούν οι ειδικοί ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, (e-mail), που αποστέλλεται, περιέχει ένα συνημμένο, με τη μορφή PDF, έγγραφο, ενώ σαν αποστολέας, φαίνεται το Oslo Freedom Forum, ένας οργανισμός που είναι υπαρκτός, αλλά δεν συνδέεται άμεσα με τα βραβεία Νόμπελ.

Όταν, λοιπόν, ο χρήστης ανοίξει το συνημμένο έγγραφο αυτό, εγκαθίσταται, στον υπολογιστή ένας ιός Trojan (τύπου Δούρειου Ίππου), ο οποίος και επιτρέπει σε αυτόν που τον δημιούργησε, να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.

"Δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται η επίθεση, ούτε ποιος είναι ο στόχος", δήλωσε ο όμιλος ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής F-Secure.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, στόχος ηλεκτρονικής επίθεσης μέσω e-mail έχει γίνει και ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Νόμπελ Γκέιρ Λούντεσταντ.

"Υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να μολύνει το Ινστιτούτο Νόμπελ", δήλωσε ο ΚριστόφΜπίρκελαντ.

"Πολλά πράγματα υποδηλώνουν ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι πίσω από όλες τις επιθέσεις", πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...