Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες διπύρηνες κάρτες γραφικών


Η νέα διπύρηνη κάρτα γραφικών της AMD βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική ολοκλήρωση και θα βγει σύντομα στην αγορά, κατά πάσα πιθανότητα με την εμπορική ονομασία Radeon HD 6990. Όπως όλα δείχνουν, αμέσως μετά θα πρέπει να περιμένουμε την απάντηση της Nvidia.Η νέα διπύρηνη κάρτα γραφικών της AMD βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική ολοκλήρωση και θα βγει σύντομα στην αγορά, κατά πάσα πιθανότητα με την εμπορική ονομασία Radeon HD 6990. Όπως όλα δείχνουν, αμέσως μετά θα πρέπει να περιμένουμε την απάντηση της Nvidia.

Η Nvidia φέρεται να ετοιμάζει μια κάρτα με δύο πυρήνες GF110. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η κάρτα είναι λίγο-πολύ έτοιμη και η Nvidia θα μπορούσε να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις πριν το τέλος του 2010. Ωστόσο, οι "πράσινοι" θα περιμένουν κατά πάσα πιθανότητα την 6990 της AMD προκειμένου να τη βάλουν στο μικροσκόπιο και αμέσως μετά θα ανακοινώσουν τη δική τους πρόταση. Η διπύρηνη κάρτα της Nvidia θα ονομάζεται μάλλον GeForce GTX 590.

Μπορεί τα μερίδια αγοράς των διπύρηνων καρτών γραφικών να είναι απειροελάχιστα σε σύγκριση με τις μονοπύρηνες κάρτες, όμως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει τεράστιο ειδικό βάρος στον τομέα των εντυπώσεων. Η επικράτηση σε αυτή την κατηγορία δίνει πολλούς πόντους στο πρεστίζ και για το λόγο αυτό οι δύο εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να εντυπωσιάσουν το κοινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...