Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κουβανικές διαμαρτυρίες για την…εκτέλεση του Φιντέλ Κάστρο σε παιχνίδι


Ο παίκτης καλείται να σκοτώσει το Φιντέλ Κάστρο σε αποστολή του Black Ops.


Τις έντονες αντιδράσεις της Κούβας προκάλεσε η κυκλοφορία του Call of Duty: Black Ops, σε αποστολή του οποίου ο παίκτης καλείται να ενσαρκώσει μέλος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού σε συγκαλυμμένη αποστολή με στόχο την εκτέλεση του Φιντέλ Κάστρο.

α κουβανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως τέτοιου είδους παιχνίδια εξωραΐζουν τις εκτελέσεις και τις δολοφονίες και καλλιεργούν τάσεις κοινωνιοπάθειας στην αμερικανική νεολαία. Επίσης, προχώρησαν σε προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με τις (πραγματικές) απόπειρες κατά της ζωής του Κάστρο από τη CIA.

«Αυτό που δεν κατάφεραν να επιτύχουν οι ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια, προσπαθούν να κάνουν εικονικά» αναφέρεται σε άρθρο στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Cubadebate.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και ο παίκτης αντιμετωπίζει αντιπάλους των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο, όπως η Σοβιετική Ένωση, η Κούβα, το Βιετνάμ και το Λάος. Η συγκεκριμένη αποστολή λαμβάνει χώρα λίγο πριν την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων και ο παίκτης προσπαθεί να σκοτώσει τον Κάστρο, ο οποίος μόλις έχει ηγηθεί της επανάστασης που οδήγησε στην πτώση του δικτάτορα Μπατίστα. Ωστόσο, η κατάληξη δεν είναι ακριβώς η επιθυμητή: ο στόχος αποδεικνύεται πως είναι ένας σωσίας, και ο χαρακτήρας του παίκτη συλλαμβάνεται και καταλήγει σε φυλακή στη Σιβηρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...