Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικό χαρτί μιας χρήσης !


Ένα ηλεκτρονικό χαρτί που θα χρησιμοποιείται μόλις μια φορά και θα έχει τη χρήση ενός κοινού χαρτιού κατασκευάζει ένας καθηγητής ηλεκτρονικής μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Τσιντσινάτι.


Ο Άντριου Στεκλ χρησιμοποιεί την μέχρι στιγμής πασίγνωστη διαδικασία της εφαρμογής ενός ηλεκτρικού πεδίου σε χρωματιστές σταγόνες μέσα σε μια οθόνη, διαδικασία που γίνεται για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο φωτογραφιών και βίντεο.

Όμως, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική με ένα υπόστρωμα χαρτιού, αρκεί να υπάρζει το κατάλληλο χαρτί και η σωστή τεχνική κατασκευής και επεξεργασίας του.

Ένας πρωταρχικός στόχος για το ηλεκτρονικό χαρτί είναι να το κάνουμε να μοιάζει τόσο στο μάτι όσο και στην αφή όπως ένα κανονικό χαρτί, τη στιγμή όπου θα συμπεριφέρεται σαν ένα κομπιούτερ, τουλάχιστον όσο αφορά την ικανότητα του να αποθηκεύει πληροφορίες”, λέει ο Στεκλ.

“Θα έχουμε κάτι που θα είναι φθηνό, ταχύτατο, full-color και το κυριότερο θα μπορείς να το πετάς στα σκουπίδια!”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, ο Στεκλ εκτίμησε ότι δεν θα έχει ιδιαίτερη επίπτωση και πρόσθεσε ότι εκτιμά ότι θα βγει στην αγορά σε τρία με πέντε χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...