Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Έτοιμο το πρώτο 3D τηλεοπτικό σήριαλ


Η πρώτη τρισδιάστατη τηλεοπτική σειρά, με τίτλο Tokyo Control, θα αρχίσει να μεταδίδεται τον Ιανουάριο από ιαπωνικό δορυφορικό κανάλι, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Fuji Television Network.

Τα δέκα πρώτα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Τόκιο και, όπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια της σειράς Αγιάκο Καβαχάρα, οι τηλεθεατές θα έχουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου, αφού «η τρισδιάστατη εικόνα δίνει πιο ρεαλιστικά και ζωντανά αποτελέσματα».

Έπειτα από την άφιξη ειδικών τηλεοπτικών δεκτών που λειτουργούν σε συνδυασμό με ειδικά γυαλιά, όλο και περισσότερα δίκτυα προσπαθούν να εξαργυρώσουν την επιτυχία του Avatar στη μικρή οθόνη.

Οι τρισδιάστατες μεταδόσεις είναι πιο ακριβές από τις δισδιάστατες. Η βιντεοσκόπηση, μεταξύ άλλων, απαιτεί δύο κάμερες που καταγράφουν την ίδια εικόνα από ελαφρώς διαφορετικές γωνίες. Ο τηλεοπτικός δέκτης πρέπει στη συνέχεια να προβάλλει διαφορετική εικόνα σε κάθε μάτι για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του βάθους.

Στις ΗΠΑ ήδη λειτουργούν δύο σταθμοί με διαρκή τρισδιάστατη ροή, ενώ στη Βρετανία το δίκτυο BSkyB ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα σταθμό με αποκλειστικά τρισδιάστατη εικόνα, τον πρώτο στην Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...