Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

15χρονος hacker "τρυπώνει" στους σχολικούς υπολογιστές


Ένας 15χρονος μαθητής από το Ontario του Καναδά κατηγορείται από τις τοπικές αρχές ότι εισέβαλε παρανόμως στο σύστημα υπολογιστών του σχολείου του. Ο 15χρονος φέρεται να έχει αρκετές γνώσεις hacking, τις οποίες αξιοποίησε για να εισέλθει στο board του σχολείου. Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο μαθητής προκειμένου να ολοκληρώσει το εγχείρημά του.

Ο νεαρός hacker δεν έκανε καμία αλλαγή στη βάση δεδομένων. Όπως ανέφερε στην αστυνομία, επέλεξε συνειδητά να μπει στο student board, όπου μπορεί να δει τα δεδομένα αλλά όχι να τα τροποποιήσει. Όπως δήλωσε αργότερα, το έκανε για να αποδείξει ότι το σύστημα ασφαλείας του σχολείου είναι ανεπαρκές. Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, αποκάλυψε τα passwords των 27.000 συμμαθητών του.



Βέβαια, ο νεαρός μαθαίνει τώρα ότι δεν είναι όλα παιχνίδι. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι βαρύτατες και σε περίπτωση που η υπόθεση προχωρήσει κανονικά, ο 15χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...